Ciągle mnie zadziwia fakt, ze pozornie lekka modyfikacja w jakimś daniu powoduje, ze potrawa smakuje zupełnie inaczej. Bardzo często podawałam kaszę gryczaną i sos grzybowy do jakichś II dań mięsnych. Robiłam też kaszę gryczaną wypiekaną z grzybami na smaku z gotowania grzybów suszonych. Okazuje się , że jest jeszcze trzecia możliwość- ugotowanie osobno kaszy i sosu, połączenie ich razem i duszenie w tej formie. Gorąco wszystkim polecam- przekonacie się, ze każda z tych propozycji smakuje inaczej.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/12/kasza-gryczana-duszona-w-sosie-grzybowym.html
dodane na fotoforum:
bryza 2014-12-07
Z takim sosikiem wspaniale smakuje ... a do tego jkjeszcze jest tak wspaniale podana to już całkowicie :) pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
babcia1 2014-12-07
już wyobrażam sobie i zapach i smak mniam!!
alik61 2014-12-07
kasza gryczana -mniam!,sos grzybowy -mniam,mniam!!!no i wszystko razem w każdej wersji -MNIAM !!!:)))
bunia 2014-12-10
izolek- uwielbiam kaszę gryczaną. A w zestawie z sosem grzybowym szczególnie. Mogę łyżkami takie ,, kaszotto" samo jeść :)