Barszczyk z uszkami na Nowy Rok

Barszczyk z uszkami na Nowy Rok

Całe życie broniłam się przed zakwaszaniem barszczu czerwonego octem. Gotowałam barszcz dodając zrobiony wcześniej zakwas lub sok z cytryny. Wiele osób w Rodzinie używało jednak ocet. W tym roku nie nastawiłam wcześniej buraków na zakwas i postanowiłam zaryzykować. Doprawiłam octem - barszcz jest pyszny i ma piękny rubinowy kolor. A , że zostało mi zamrożonych przygotowanych wcześniej uszek to z nimi podałam.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2015/01/barszczyk-z-uszkami-na-nowy-rok.html

dodane na fotoforum:

krystin

krystin 2015-01-01

smacznego :)

lila08

lila08 2015-01-01

ja od lat innego nie gotuję ,tylko na zakwasie z buraków ,jest przede wszystkim zdrowy i pyszny ,z octem nie lubimy ...kiedyś poczęstowano mnie takim ,dostałam bólu żołądka...no ...ale każdy gotuje tak jak lubi ...

krycha2

krycha2 2015-01-01

Barszczyk smaczny ale ja octu nie dodaje tylko zakwas z buraków...rodzina sią zajada...na dodatek uszka lub na "co dzień" ziemniaki ze skwareczkami...

stolica

stolica 2015-01-01

Płona sztczne ognie,płynie już muzyka, idzie NOWY ROK, stary już umyka.
Więc wznieśmy puchary ,tańczmy do rana.
Niech los nam nie szczędzi kawioru i szampana.
DO SIEGO ROKU [[[*-*]]] [[[*-*]]]

niusia1

niusia1 2015-01-01

pyszna fotka;wszystkiego najlepszego na cały Nowy Rok buniu!

dodaj komentarz

kolejne >