W zasadzie powinnam napisać ,, w papilotach,, na parze. Zawinęłam po prostu doprawione steki z tuńczyka ( każdy osobno) w folię aluminiową i ugotowałam na parze.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2015/03/zioowe-steki-z-tunczyka-na-parze.html
dodane na fotoforum:
izolek 2015-03-06
Ryby robię +otwarte+, żeby ulotnił się ich zapaszek i nie pomaga doprawianie ani moczenie w mleku, kropienie cytryną itp.
Oprócz dorsza mogę ryby w każdej ilości.
Byłaś w Biedronce?
bunia 2015-03-06
Ja nie - znajoma :) . Tuńczyk nie ,,pachnie,,. Mam jeszcze steki jagnięce- będę eksperymentować. A czuję się ,, odpukać ,, trochę lepiej to może zawitam do rybnego.