Pierogi z drobiowym farszem doprawione czubrycą

Pierogi z drobiowym farszem doprawione czubrycą

Czubryca lub inaczej czubrica to inaczej cząber górski. Bardzo aromatyczna przyprawa rodem z kuchni bułgarskiej. Może pojawiać się jako mieszanka z solą i papryką mieloną ( czerwona czubryca ) lub z czosnkiem, cebulą, natką pietruszki ( zielona czubryca ). Obie mieszanki pyszne.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2015/03/pierogi-z-drobiowym-farszem-doprawione.html

dodane na fotoforum:

izolek

izolek 2015-03-11

Miałam mięso z piersi i skrzydełka ugotowanego domowego koguta i miałam zrobić pierogi ale......byłam tak głodna, że zjadłam z warzywami z rosołu.
A Ty akurat dzisiaj z tymi pierogami!!!!!!!!!!!!!!!!

bunia

bunia 2015-03-11

Hi, hi - ja obieram mięsko na ciepło i szybko mrożę bo inaczej Mama by mi wyjadła i nigdy by nie było takich pierożków :)

izolek

izolek 2015-03-11

Poprawiłaś mi humor - pozdrowienia dla Mamy.

kris13

kris13 2015-03-11

napewno pyszne!

dodaj komentarz

kolejne >