Ten i inne moje przepisy znajdziecie na forum Luny19 i Luny13 – GarKulinar .Przeoisy są tam pogrupowane wg rodzajów dań więc łatwiej jest odszukać jakiś przepis. Wielu garnkowiczów już tam wstawia swoje przepisy .Zapraszamy do oglądania i wstawiania swoich przepisów .
https://garkulinar.jun.pl/index.php
Kapusta włoska z bekonem – jarzynka :
Jeszcze jedna jarzynka robiona zupełnie inaczej niż u nas . szybka, oryginalny smak , smaczna – polecam .
Czas :30 minut
Składniki :1/4 główki kapusty włoskiej
3 plasterki bekonu
1 cebula
1 łyżka masła
pieprz mielony
Bekon drobno pokroić i usmażyć bez rumienienia . Dodać usiekaną cebulę i zeszklić ją . Kapustę drobno usiekać i sparzyć . Odsączyć i dodać do bekonu z cebulą . Włożyć masło . Dusić mieszając przez 20 minut pod przykryciem . Doprawić pieprzem .
dodane na fotoforum: