Roladki z mielonego mięsa drobiowego
w sosie :
Delikatne . Tanie . Łatwe .
Czas :30 minut
Składniki :1/2 kg mięsa mielonego drobiowego
2 jajka
6 łyżek bułki tartej + bułka tarta do panierowania
oliwa do smażenia
dowolny sos ( grzybowy , koperkowy )
sól
pieprz mielony
Mięso wymieszać z jajkami , bułką tartą , przyprawami . Formowa ć wałeczki . Panierować w bułce tartej . Smażyć na oliwie , aż się zarumienią . Przewracać , by były równomiernie obsmażone . Dusić w sosie na małym gazie przez 10 minut .
l
dodane na fotoforum:
zybbi52 2008-09-13
To jest naprawde WIELKIE ZARCIE ! Pisze sie na ta wirtualna uczte po Twoim pobycie w Anglii.Pozdufka.
bunia 2008-09-13
Nie ma sprawy - jak wrócę i nagotuję nowości to roześlę zaproszenia do wszystkich na odpowiedni dzień i godzinę ( pewnie wieczorną ). O napoje każdy dba we własnym zakresie bo jeszcze mi się laptop zaleje i będzie miał czkawkę. Pozdrawiam wszystkich.
bunia 2008-09-14
Trzeba było jeść placki ( bez nadzienia ) z roladami - było by szybciej ( dwa w jednym ). I ostrożnie jeszcze z 5-8 potraw i proszę odpocząć bo za dużo na noc nie zdrowo(hi ). Smacznego.