Sałata z rzodkiewkami marynowanymi z miodem :
Właśnie otworzyłam słoik z marynowanymi rzodkiewkami. Spróbowałam czy można je używać do surówek , czy jadać tylko same. Tak jak myślałam – są fantastycznym składnikiem innych dań.
Czas : 10 minut
Składniki :
½ sałaty ( zwykłej lub strzępiastej )
½ szklanik marynowanych z miodem rzodkiewek pokrojonych na cienkie plasterki
2 łyżki pokrojonego szczypiorku
2 łyżki usiekanego koperku
2 łyżki oleju
sól
pieprz mielony
cukier
Sałatę umyć i porwać na kawałki .Wymieszać z rzodkiewkami, koprem , szczypiorem i olejem. Doprawić solą , pieprzem i szczyptą cukru.
l
dodane na fotoforum:
bunia 2008-09-13
Nazwa trochę myląca - to marynata rzodkiewek była z miodem zamiast cukru . Do sałaty miodu się nie dodaje- jest winno-słodko-ostra, Bardzo smaczna.