Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe :

Doskonały dodatek do mięs i wędlin . Składnik sosu tatarskiego i sosu myśliwskiego .
Czas : 30 minut

Składniki :2 kg małych ogórków
Baldachy suchego kopru ( po 1 na słoik )
Korzeń chrzanu ( ok. 2 cm na słoik )
Ziele angielskie ( 4 sztuki na słoik )
Liście laurowe (2 sztuki na słoik )
Gorczyca ( ½ łyżeczki na słoik )
1 litr wody
½ szklanki 10 % octu
1,5 dag soli
2,5 dag cukru

Ogórki umyć . Ułożyć ciasno w słoikach . Dodać do każdego słoika chrzan , koper, ziele angielskie, liść laurowy , gorczycę . Zagotować zalewę z wody , octu , soli , cukru . Gorącą zalać ogórki w słoikach . Wekować przez 10 minut .

dodane na fotoforum:

edytka

edytka 2008-09-24

Maciuś mówi ,że może oddać kitekat pieskowi ewentualnie .... :))

dodaj komentarz

kolejne >