,,Fałszywe gołąbki z żeberek „:
Robię zawsze gdy gotuję krupnik na żeberkach .
Czas : 45 minut-1 godziny
Składniki :
Wyluzowane mięso z 1 kg ugotowanych żeberek
3 cebule
3 łyżki oleju
mielony czarny pieprz
ketchup pikantny
½ litra wywaru z gotowania żeberek
6-10 sparzonych dużych liści kapusty włoskiej ( lub zwykłej)
8-10 dag przecieru pomidorowego
Cebule drobno usiekać i usmażyć na oleju na złoto. Na każdym liściu kapusty kłaść kawałek mięsa z żeberek, łyżkę smażonej cebuli, łyżeczkę ketchupu i posypać pieprzem . Zawinąć jak gołąbki. W garnku ułożyć na dnie 1 duży liść kapusty. Na nim ściśle zawiniątka z żeberkami. Zalać wywarem z gotowania i dusić ok. 40 minut. Rozrobić przecier w odrobinie wywaru i wlać do garnka. Doprawić do smaku .Podawać w sosie z ziemniakami ( lub chlebem ) jak kto lubi.
dodane na fotoforum:
alcia121 2008-09-28
bardzo apetycznie to wygląda :)
alcia121 2008-09-28
i znowu przepięknie...zapraszam do siebie,pozdrawiam :*:*
pamela5 2008-09-28
Bardzo się napracowałaś, ale efekt jest wspaniały!!
...Ślicznie i apetycznie:-)))))))))))))
skiba7 2008-09-28
o nie.........no padne ..ja udko wcinalam a tu co..pysznosci
hektore 2008-09-28
Pozdrawiam serdecznie:-)
pola0 2008-09-28
jakie fałszywe,na talerzu wyglądają przyjaźnie...
ediwars 2009-01-27
Nie no ja nie mogę tu wchodzić głodny