,,Jeżyk "

,,Jeżyk "

Koreczki dla niejadka :

Dla tych co mają kłopoty z apetytem ( i nie tylko ) i jadają najpierw oczami . Takie małe co nie co do przegryzienia .
Czas: 10 minut

Składniki :10 ciemnych winogron
10 jasnych winogron
2 plastry szynki grubości 0,5 centymetra ( tak by dały się pokroić na 10
kwadracików )
2 plastry żółtego sera grubości 0,5 centymetra ( tak by dały się pokroić
na 10 kwadracików)
6 oliwek
6 kawałków pomidora
1 mała bułeczka
22 wykałaczki

Na 5 wykałaczek nabijać ciemne winogrono, kwadracik żółtego sera , kwadracik szynki , jasne winogrono .Na 5 wykałaczek nabić jasne winogrono , kwadracik szynki , kwadracik żółtego sera , ciemne winogrono .Na 6 wykałaczek nabić oliwki , a na 6 kawałki pomidora. Koreczki wbić w małą bułeczkę tworząc ,, jeża „


W tej wersji nabijałam zielone winogrona, pomidorki koktajlowe, żółty ser i paróweczki drobiowe mini.Żeby ładnie wyglądało musi być ok 30 sztuk - inaczej są ,,dziury".Tak więc na mniej osób lepiej robić te na wykałaczkach z przepisu.

dodane na fotoforum:

renia739

renia739 2008-10-24

*-*:)..slicznie to wyglada...........

iwoski

iwoski 2008-10-24

Ale boski, aż ślinka cieknie, hi hi :))

barossa

barossa 2008-10-25

pomysłowa zakąska..a zawsze o niej zapominam:(

mariaaa

mariaaa 2008-10-28

niam (*_*)

dodaj komentarz

kolejne >