Kotlety schabowe faszerowane :
Odmiana jeśli chodzi o smak kotletów schabowych.
Czas : 30 minut
Składniki :
2 kotlety schabowe ( po 10-15 dag )
1 mała cebula
2 pieczarki
2 plasterki wędzonki
2 korniszony
2 łyżeczki musztardy
1 łyżeczka sosu sojowego
pieprz mielony
1 jajko
bułka tarta
olej do smażenia
1 łyżeczka masła
Kotlety rozbić .Posypać pieprzem , skropić sosem sojowym , posmarować musztardą .Cebulę pokroić w piórka i usmażyć na złoto na 1 łyżce oleju .Do cebuli wrzucić drobno pokrojone pieczarki i wędzonkę .Podsmażyć .Dodać utarte na tarce jarzynowej ( duże oczka ) korniszony. Wymieszać . Nałożyć farsz na kotlety. Złożyć kotlety tak by farsz był zakryty. Panierować w jajku i bułce tartej . Smażyć na rumiano z obu stron. Skropić wodą, dodać masło .Przykryć pokrywką i chwilę dusić .
dodane na fotoforum:
cudolik2 2008-10-31
O!kureczka wodna....Takich jeszcze nie jadlam...,sprobuje zrobic kiedys(jak bedzie juz przepis).Wygladaja-bez zarzutu...Smacznosci pewnie..Pozdrawiam!(nie zapomnij,ze jutro biore zastawe do herbaty!!!);)
ellah 2008-10-31
Fakt, wygladają bez zarzutu. :) kotleciki są jak najbardziej do schrupania.
Ale moglabyś choć podpowiedzieć czym są nadziewane – tak ogólnie, bez przepisu. :)
Pieczarki, kapusta, ser?
bunia 2008-10-31
Nadzienie tak jak do zrazów: cebula zarumieniona, podsmażone pieczarki, wędzonka pokrojona w paseczki i utarte korniszony .A kotlety posmarowane przed nadzianiem musztardą .
ellah 2008-10-31
Aaaaaa.... No, to ciekawie, ciekawie tam w środku kotlecika :) Miamacznie.
jedzenie to jednak bardzo smaczny nałóg :)))
skama07 2008-11-01
są bardzo smaczne:)
dodaje jeszcze tarty żółty ser ,to się lepiej trzyma wszystko razem:)
pozdrawiam:)
bunia 2008-11-01
skama07- masz rację , nie pomyślałam , następnym razem dodam sera- dzięki za podpowiedź.