Kalarepka z marchewką – jarzynka :
W związku z tym , że mamy świeże warzywa dostępne przez cały rok można sobie zrobić zimową wersję marchewki z kalarepką . oczywiście w sezonie jarzynka ta robiona z gruntowych warzyw będzie smaczniejsza .
Czas : 20 minut
Składniki :2 kalarepki
1 puszka marchewek miniaturek
1 łyżka masła
1 łyżka usiekanego koperku
sól
Kalarepki obrać . Pokroić w słupki , zalać wodą ( ok. 1 szklanki ) , lekko osolić i ugotować do miękkości ( ok. 20 minut ) . Odsączyć marchewki z zalewy . kalarepkę odcedzić . Dodać marchewkę , masło , koperek, chwilę podgrzewać delikatnie mieszając . Doprawić solą .
dodane na fotoforum:
bunia 2008-11-17
erminia- nic z tego , tak mi sie zdjęcia wrzuciły- poprzedzają to puree ziemniaczano-jabłkowe i kotlet z białej kiełbasy grillowany ( na elektrycznym grillu )
ellah 2008-11-17
aleee ... bajery na obiad :)
stare powiedzenie: śniadanie jedz jak król, obiad jak książę, a kolację jak żebrak. :)
sparow 2008-11-17
...pycha...
bunia 2008-11-17
yvonne7- a o naleśnikach w pikantnym cieście to nie piszesz ? - Bardzo proszę się chwalić smakowitościami.
yvonne7 2008-11-17
Buniu kochana!
Naleśniki robię rzadko (zazwyczaj są to krokiety albo naleśniki z serem na słodko), ale bardzo lubię eksperymentować z ciastem "n". Przepis na stronę Winiar wstawiłam dopiero kilka dni temu, mogłaś go nie zauważyć :)))