Buraczki z żurawiną :
Buraczki o innym smaku niż tradycyjne .
Czas : 45 minut
Składniki :
2 buraki czerwone
2-3 łyżeczki konfitury z żurawiny
ocet balsamiczny
½ łyżki oleju
pieprz czarny mielony
Buraki ugotować nie obrane do miękkości .Odcedzić .Obrać .Utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Zostawić do ostygnięcia. Dodać olej , żurawinę .Wymieszać i doprawić pieprzem i octem balsamicznym .
dodane na fotoforum:
sparow 2008-11-18
...a wyprobuje....:))))
mlord 2008-11-18
Bardzo dobry obiadek. Ja bym podała na białej porcelanie. Jako że na początek je się oczami
bunia 2008-11-18
mlord- masz rację , ale ja nie lubię bieli na stole .Na białym kładę jak już muszę .Ostatnio uwielbiam czerwień.
malybok 2008-11-18
nie dopchałam się do mięsa więc spróbuję buraczków w tej postaci,wiem że są pyszne :)))
dbusa 2008-11-19
GRAMULKO
UPIECZ BURAKI W MUNDURKACH!
NAPISZ JAK CI SMAKOWALO KIEDY JUZ TO ZROBISZ, MOZESZ BURAK PIEC ZAWINIETY W FOLIE ALUMINIOWA (ALE NIE RADZE BO TOKSYCZNA)
ZROBILAS MOJ ULUBIONY PRZYSMAK!
bunia 2008-11-19
dbusa- robiłam już pieczone - ale fajnie że przypomniałaś , bo dawno nie robiłam .kupiłam trochę podłużnych buraczków 9 moim zdaniem są smaczniejsze od tych okrągłych )- to jak bym w przyszłym tygodniu robiła cos do czego będą pasować buraczki to tym razem upiekę .