Puree z brukwi z kalarepką :
Smaczna jarzynka .
Czas ; 30 minut
Składniki :
1 kalarepka
kawałek brukwi wielkości kalarepki
1 łyżka masła
łyżeczka sosu z cytryny
¼ łyżeczki soli
pieprz mielony
Kalarepkę i brukiew obrać , pokroić w słupki ( kostkę ) i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić .Włożyć masło. Utłuc na puree i doprawić pieprzem .Ogrzewać chwilę na małym gazie .
dodane na fotoforum:
bunia 2008-11-19
syrenka- wygląda tak jak puree , inaczej wyglądać nie może- puree z czegokolwiek z reguły wygląda nieciekawie.Trzeba by je specjalnie formować , zapiekać - prawdę mówiąc nie chciało mi się , ale nic nie stoi na przeszkodzie by to zrobić. . Ważne że jest smaczne i zdrowe.