Cremoselle z kaki :
Łagodny serek pleśniowy z ostrym sosem ,
Czas : 10 minut
Składniki :
2 serki Cremoselle
1 owoc kaki
1 łyżka masła
sos sojowy
ocet balsamiczny
pieprz mielony
miód
Z owocu kaki ukroić 4 plasterki ( ze środka ). Pozostałą część owocu pokroić w drobną kostkę .Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć mieszając owoc .Dodać łyżkę octu balsamicznego , łyżeczkę miodu, Pieprz mielony i sos sojowy do smaku .Serki przekroić na połówki . Na każdą połówkę położyć plasterek kaki. Polać sosem .
dodane na fotoforum:
sara4 2008-11-20
wszystko wyglada niesamowicie kusząco.....poprostu zazdroszcze talentu kulinarnego..pozdrawiam gorąco ..:)
ellah 2008-11-20
kaki czyli sharon to smakowity owoc. Nie pomyślałam, ze mozna go z czyms łączyć, po prostu zajadałam się bez pomyślunku :)
Myślę, że przepis Buni to świetna przekąska. Zachwycona jak zawsze :)
erminia 2008-11-20
jadlam kaki kilogramami,gdy mialam okazje.az mi jezyk dretwial bo tak dzialają ;))))) ciekawe czy plantatorzy we wloszech maja twoj przepis...ja nie zauważyłam u nich innego stosowania niz zajadanie na zywo ;))))))))
bunia 2008-11-20
Ja za kaki nie przepadam ( Mama lubi ) .Ostatnio kupiłam kilka i jedno zostało - pomyślałam ,że na ostro powinno być dobre .Przedtem jadłam tylko na surowo , lub takie powidełka z nich w Anglii ( oni je podają do grzanek ).
medii 2008-11-20
Miłej nocki i dziś bardzo spokojnej po takim balowaniu ale czy będę grzeczna nie wiem chyba nie bo znowu moja główka szaleje dobranoc oj boję się bo jeszczem tego nie smakowała
ressive 2008-11-20
czesc! wpadnij na moj Profil
wrzucilem nowa dawke swierzej muzyki
refleksyjno-relaksujaco-transowej :)
polecam sluchac wieczorami dla klimatu :)
pozdrawiam
Julek
tensolo 2008-11-21
za ten bardzo dziękuję :) na pewno go wykorzystam bo kaki wprost uwielbiam.
qrcze, ta galeria jest wprost stworzona dla mnie :)
b0zenka 2008-11-21
Wczoraj prosiłam o słonce,dziś sie z nim obudziłam .Jak długo będzie niewiem ...........Życze Ci słonecznego dnia.