Kiszona czerwona kapusta z jabłkiem :
Smaczna surówka , szybka do zrobienia .
Czas : 5 minut
Składniki :
2 garści kiszonej kapusty czerwonej
2 winne jabłka
3 łyżki oleju słonecznikowego ( lub z pestek winogron )
pieprz mielony
Jabłka obrać i utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) i dodać do kapusty . Wlać olej . Wymieszać .Doprawić pieprzem .
dodane na fotoforum:
ellah 2009-01-05
Ogórkowa róża śliczności. Kapusta czerwona smaczności. :)
I sie pozdrawia smakoszy :)
kitka01 2009-01-05
a można ta kapuste ukisic w czyms innym bo nie posiadam garnków z kamionki
bunia 2009-01-05
kitka01 - oczywiście ,że można ( byle nie w metalowym naczyniu ) , może być szkło, ceramika .Tyle tylko ,że powinno to raczej być naczynie przypominające wyglądem te co jest na poprzednim zdjęciu ( w miarę szerokie ) tak by można było kapustę ucisnąć -najlepiej by miało ok 2 litrów pojemności bo ciężko jest kisić coś w mniejszej ilości .Proponuję pomyśleć o jakiejś kamionce - zawsze się przyda w domu ( ogórki małosolne , kapusta , mleko na zsiadłe , itp ).
rumpel 2009-01-05
...skonał bym przy Tobie ..z przejedzenia, takie to wszystko apetyczne ;-)))
jolkakm 2009-01-05
taka uwielbiam, mam zaraz ochote na nia, a juz polnoc..
Nie wypada jesc. Zjem cos lekkiego..moze jogurcik:))
iza81 2009-01-28
dziekuej u serdecznie pozdraiwma ;) a tutaj na każdym kroku pyszności odrazu człowiek robi sie głodny:))