Nie jest to nowe danie – raczej propozycja na wykorzystanie gotowych dań .Miałam pałki z kurczaka uduszone w sosie i zamrożone placki ziemniaczane . Ze względu na to ,że nie miałam dziś za dużo czasu na szykowania obiadu wykorzystałam to co już mam . Dorobiłam tylko surówkę z pekińskiej kapusty z konfiturą z czarnej porzeczki .
dodane na fotoforum:
bunia 2009-02-02
lysiek- ja usmażone przekładam folią i zamrażam rozdzielone. Potem wyjmuję odpowiednio wcześniej, rozmrażam i albo podsmażam na odrobinie oleju , albo zawinięte w folię aluminiową wsadzam do piekarnika .Mnie by się nie opłacało inaczej smażyć placków , gdybym części nie mogła zamrozić .Smażenie 4 -6 placków mija się z celem .A tak usmażę raz furę i mam na zapas . Tak samo naleśniki - smażę na zapas .Potem mrożę same ( po tyle sztuk ile mi potrzeba ) , z farszem , lub pokrojone na makaron . Jak chcę coś zrobić to mam gotowe i połowę roboty.
malybok 2009-02-02
wspaniałe ,nowe dla mnie ,danie a i kapustka z twoim przepisem też będzie przezemnie wykorzystana. Pozdrawiam:)))
tiba11 2009-02-02
wiem wiem późno na jedzenie, ale smaki sobie narobiłem i śmigam do lodówki:)
edytka 2009-02-03
mniam ...
magnes 2009-02-04
mniamciu
omerta 2009-02-18
placki ziemniaczane z kurczakiem...jeszcze w takiej postaci nie jadłam....pysznie wygląda to danie.....)))) Pozdrowionka Buniu.....)))))