Panga z cytryną :
Bardzo prosty sposób przyrządzenia ryby .
Czas : 45 minut
Składniki :
2 filety z pangi
sól
pieprz mielony
sok z ½ cytryny
1 łyżeczka otartej z cytryny skórki
1 łyżka masła
mąka
olej do smażenia
Filety z pangi posolić , posypać pieprzem i skropić sokiem z cytryny .Zostawić w lodówce na 30 minut . Osuszyć ręcznikiem kuchennym . Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron . Ułożyć rybę na ogrzanym półmisku .Na każdy filet ryby położyć ½ łyżki masła , plasterek cytryny i ½ łyżeczki otartej z cytryny skórki .
Podawać z ziemniakami z wody i surówką .
dodane na fotoforum:
lizar 2009-03-02
Pychotka Buniu
Miłego dnia
luna19 2009-03-02
smacznego :))
milego popoludnia
yvonne7 2009-03-02
Jak już napiszesz tą książkę kucharską - to ja Cię bardzo proszę o egzemplarz z autografem :)
cieniu1 2009-03-02
Uwjelbjam rybki :)) pozdrawjam a i dzieki za gramatöre POMPUCHY jak mazenie:)))
ciocia2 2009-03-02
Witaj Buniu jak TY nam robisz smaka na takie rarytasy )))))))))))) pozdrawiam miłego dnia życze
dunek 2009-03-02
Dziękuję za komentarz :) a ta Panga wygląda super, Pozdrawiam serdeczniutko :) zycząc smacznego :)
danka10 2009-03-02
...miłego popołudnia..:)))
mako76 2009-03-02
ale dostałam apetyt na tą rybkę....uwielbiam pangę,która w Twoim wykonaniu Buniu wygląda wyśmienicie:):>:)
bunia 2009-03-02
yvonne7 -Hi hi hi - Bardzo dziękuję ,ze wierzysz w moje możliwości - ale co to będzie z tymi planami to nie wiem .Pewnie skończy się na tym ,ze jak już się nazbiera odpowiednia ilość przepisów to je po segreguję , odrzucę takie sobie i wydrukuję . Dam do bindowania ( nie jestem pewna czy tak to się poprawnie nazywa )i oprawienia . I takie to będzie ,, wydanie " .Ale jak by co to nie ma sprawy - autograf masz ,, jak w banku " .I nie tylko - należy Ci się honorowe miejsce na stronie tytułowej za pilnowanie tych moich literówek .
margoma 2009-03-02
Rybka wygląda smakowicie! Fajnie,że jest podany przepis! :)
rysiek2 2009-03-02
smaczne
zdjęcie / pozdrawiam i życzę miłego popołudnia
tezera 2009-03-02
panga to bardzo dobra ryba....