Pasta z pasztetu i cebuli

Pasta z pasztetu i cebuli

Pasta z pasztetu i cebuli :

Takie poświąteczne ( i nie tylko ) sprzątanie lodówki. Doskonała zarówno na ciepło jak i na zimno do pieczywa , jak również jako baza do zapiekanek.

Czas : 10 minut

Składniki :
3 cebule
20 dag pasztetu
2 łyżki oleju
majeranek
pieprz mielony
1 łyżka masła

Drobno pokroić cebulę i usmażyć ją na złoto na oleju. Na patelnię włożyć pokruszony pasztet . Dołożyć masło i mieszając smażyć aż pasztet się rozpuści .Doprawić majerankiem i pieprzem .

Fajnie smakuje na ciepło z krakersami cebulowymi, razowym pieczywem , na zimno rozsmarowana na kanapki lub np. zapiekana z makaronem .

dodane na fotoforum:

pinecha

pinecha 2009-04-15

Pomysł na pastę, ... GENIALNY :-)

bunia

bunia 2009-04-15

pinecha- dziękuję . Tak to dziwnie się składa, że ile razy piekę pasztet ( czy kupuję na jakąś uroczystość ) , to mi trochę zostaje. Już się nauczyłam ,że następnego dnia po... to co zostało przesmażam i albo zjadamy do chleba albo robię coś na obiad ( zapiekankę, makaron, naleśniki , krokiety ).Bo przecież pasztet jakoś się da zagospodarować , a takie rzeczy jak sałatka , jajka, galareta itp muszą być zjedzone natychmiast - a nie zawsze sie uda trafić z ilością .

kfoczka

kfoczka 2009-04-15

moj maz to robi z pasztetowej, pycha:))) pozdrawiam:)*

cicha21

cicha21 2009-04-16

piękna galeria , pozdrawiam serdecznie:)))

dodaj komentarz

kolejne >