Kiełbasa podsmażana – duszona w cebuli z papryką :
Szybka przekąska na ciepło lub danie obiadowe.
Czas : 20 minut
Składniki :
2 kiełbasy ( śląska lub podobna )
1 czerwona papryka
2 cebule
1 pomidor ( lub kilka pomidorków koktajlowych )
sól
pieprz mielony
sos sojowy
olej
natka pietruszki
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Podsmażyć na rumiano z obu stron kiełbasy. Zdjąć z patelni. Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć na złoto pokrojoną w piórka cebulę . Dodać paprykę krojoną w paseczki i pomidor w kawałkach ( lub połówki pomidorków koktajlowych . Chwilę smażyć mieszając .Skropić kilkoma łyżkami wody , włożyć kiełbasę i dusić 15 minut pod przykryciem . Doprawić solą , pieprzem i sosem sojowym . Podawać posypane pokrojoną natką pietruszki .
dodane na fotoforum:
pereuka 2009-05-04
polska kiełbaska:( Ostatnio jak znajomy przywiózł mi pare kg to dzieciaki stanęły nad nia i ją wąchały:) A polski chleb jadły suchy:-/
W czerwcu jade do Polski i u wszystkich zamawiam grila:)Pozdrawiam Buniu:)
dorkaw 2009-05-04
jejku, jakie to jest soczyście smaczne!!aż ślinka cieknie :)pozdrowionka i miłego dzionka :)
wiki3 2009-05-04
wow super wyglada mhmhm my sie przejedlismy na dzialce od grillowej hehe
ada40 2009-05-04
Gdyby tak można było Serce każdego człowieka wyjąć Otworzyć, popatrzeć i znowu ukryć go w ciele Wtedy wiedziałbyś dobrze Kto wrogiem, a kto przyjacielem.
Pozdrawiam.
xxena 2009-05-04
dziękuję za odwiedzinki :)
fajna galeria, często tu zaglądam,
pozdrawim :-))
milutka 2009-05-11
"Kiełbasa podmażana" - to coś nowego. ???
Nie znam.
milutka 2009-05-11
A jest - podsmażana zjadła Ci się literka przy tym przepysznym gotowanku.