Jarzynka z botwinki :
Przygotowywałam botwinkę na zupę . Podczas podsmażania botwinki spróbowałam czy jest już dostatecznie miękka . Tak mi posmakowała ,że doszłam do wniosku ,że można ją doprawić ją na pikantnie i podawać jako jarzynkę .
Przepisna blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2011/08/jarzynka-z-botwinki.html
dodane na fotoforum:
b0zenka 2009-05-28
SPECJALNIE SIEJE DWA RZĄDKI BURACZKÓW PRĘDZEJ BO UWIELBIAM BOTWINE......
LEJE I LEJE....A JA Z UŚMIECHEM ŻYCZE MIŁEGO POPOŁUDNIA....
wiki3 2009-05-28
oj u mnie juz dosyc duza botfinka na dzialeczce juz czekam kiedy to zrobie mniam
bunia 2009-05-28
jajona- tak- taj jak każde inne warzywo w woku .Oczywiście listki trochę zmiękną ale łodyżki będą jędrne.
pereuka- hi hi - trawę już używam przy potrawach wzorowanych na kuchni tajskiej - jest to trawa cytrynowa ( tak na marginesie polecam wszystkim nawet tylko do napojów - ma fantastyczny cytrynowy smak który przechodzi do dania w które sie ją włoży )