Odsłona druga .
Delikatne mięsko wyjęte z zupy w sosie.
Z tej zupy:
https://www.garnek.pl/bunia/6036783/kartoflanka-na-wieprzowinie-z
Czas : 1,5 godziny
Składniki :
0,4 kg chudego mięsa gotowanego z zupy ( od szynki )
1 szklanka słodkiej śmietanki 30%
1 szklanka wody
3 łyżki mąki
2 łyżki masła
3 łyżeczki musztardy sarepskiej
Cukier
Sól
W rondelku roztopić masło. Wsypać mąkę i wymieszać. Po woli wlać wodę zmieszaną ze śmietanką i rozprowadzić mąkę tak by zrobił się kremowy sos. Dodać musztardę. Wymieszać . Doprawić do smaku solą i szczyptą cukru. Mięso przekroić na 4 kawałki , włożyć do sosu i podgrzać na małym gazie.
dodane na fotoforum:
kolombo 2009-06-29
Pychotka mniam mniam...........
bunia 2009-06-29
yvonne- hi hi - to tylko do dekoracji na naszej porcji bo wnuki nie lubią ( w zęby im włazi podobno )