Odmiana kapusty kiszonej obgotowanej. Szczególnie smaczna jest robiona tak młoda kapusta .
Czas : 30 minut
Składniki :50 dag kiszonej kapusty
2 łyżki masła
1 kostka bulionu drobiowego ( Knorra )
2 łyżki usiekanego koperku
1 łyżka mielonego kminku
Cukier
Sok z cytryny
2 łyżki oleju
2 łyżki mąki
10 dag wędzonki szwarcwaldzkiej
sól
pieprz mielony
Kapustę wypłukać jeśli zachodzi taka potrzeba , by nie była za kwaśna . Zalać wodą tak by zakryła kapustę . Dodać kostkę bulionową i gotować 30 minut . Odcedzić . Włożyć masło , koperek, kminek . Wędzonkę drobno pokroić i podsmażyć na rumiano na oleju. Dołożyć do kapusty. Posypać mąką , dokładnie wymieszać . Dusić 10 minut . Doprawić do smaku cukrem i pieprzem, solą i sokiem z cytryny .
Podałam do :
https://www.garnek.pl/bunia/3587249/roladki-schabowe
https://www.garnek.pl/bunia/2784118/kasza-gryczana-na-sypko
dodane na fotoforum:
wandy 2009-07-12
Ja dodaje taka do Polskich schaboszczkow,pychosci!
Pozrdawiam Cie buniu kochana i zycze milej niedzieli,pa,pa.
wiki3 2009-07-12
jeje ale mam an to ochotke
hbabik 2009-07-12
ojej,ale mi tu pyszności pod nos dajesz,aż mi ślinka leci,pięknie i apetycznie to wszystko zachęca moje receptory smakowe.
reni50 2009-07-12
zjadłoby się...
mcfeely 2009-07-13
ooo nie mogę, głodna się zrobiłam ... :O) pozdrowionka
vocal 2009-07-13
MIŁEGO TYGODNIA BUNIU ....BUZIACZKI:)
http://www.garnek.pl/vocal/6216499/pozostaly-wspomnienia
maria62 2009-07-13
Cudowności, moja ulubiona kapusta w każdej postaci, jem ,pomimo zakazów, natura daje, wiec trzeba spożywać, pozdrawiam serdecznie