Śledź w wielu odmianach – jedna z propozycji.
Czas ; 10 minut
Składniki :
2 płaty śledzia w oleju
4 łyżki groszku konserwowego
chrzan tarty ( ja użyłam odrobinę Wasabi )
1 pełna łyżeczka majonezu
pieprz mielony
Utrzeć 3 łyżki groszku na puree z majonezem i chrzanem . Doprawić pieprzem ( ma być ostre i pieprzne ) . Śledzie zwinąć w ruloniki i układać na puree groszkowym . Posypać reszta groszku i zmielonym pieprzem .
Można zrobić lżejsze puree używając odrobinę kwaśnej śmietany i odrobinę majonezu
Zdjęcie nie za bardzo .tak ciemno zrobiło się przez burzę na dworze ,że nawet zapalone światło nie pomogło . Kolory wyszły fatalnie .
dodane na fotoforum:
zofiag 2009-07-17
..coś dobrego,pozdrawiam
reni50 2009-07-17
oj chętnie bym zjadła takiego śledzika...
wiki3 2009-07-17
pycha:P:P
massea 2009-07-17
....a to coś dobrego, pozdrawiam :))
moro60 2009-07-17
W śledziach tkwi jakiś fenomen, pasują i smakują ze wszystkim, na ostro, kwaśno i słodko. Wart wypróbowania i ten przepis. Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy.
mcfeely 2009-07-17
coś niezwykłego :O) pięknie!!! kolorowych snów
wdadeso 2009-07-18
ale smaka narobiłaś i tak:)))hura mam akurat 4 płaty śledziowe:)a tak mi się chciało coś w wyrafinowanym smaku:)))dzięki Bunia