Akurat na sezon letni – można podawać jako surówkę lub posiłek wegetariański .
Czas : 5 minut
Składniki :
1 duża marchewka
2 gruszki
2 łyżki oleju słonecznikowego
Sok z cytryny
Szczypta soli
Szczypta cukru
Szczypta pieprzu mielonego
Obrać marchew i gruszki ( usunąć gniazda nasienne ) . Utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka. Dodać olej. Wymieszać . Doprawić sokiem z cytryny, solą , cukrem i mielonym pieprzem .
dodane na fotoforum:
mlord 2009-08-27
Poproszę w ładnej, białej, porcelanowej miseczce...
vesper5 2009-08-27
witam i pozdrawiam , muszę koniecznie wypróbować !!!
zabka7 2009-08-27
o ciekawie ja robie z jablkiem
bunia 2009-08-27
zabka7- mam nadmiar gruszek i jemy je na tysiące sposobów. Warto spróbować - jest bardziej winna niż z jabłkiem .