Winno- owocowa surówka.
Czas : 10 minut
Składniki :
1/16 średniej główki kapusty pekińskiej
2 owoce granatu
2 łyżki oleju słonecznikowego
sól
pieprz mielony
1 łyżka soku z cytryny
Kapustę pekińską drobno pokroić w paseczki . Lekko ugnieść .Owoce przekroić i łyżeczką wybrać pestki wraz z sokiem .Oczyścić je z błonek. Odłożyć łyżkę pestek . Do pozostałych pestek dodać olej , szczyptę soli i pieprzu oraz sok z cytryny .Polać dresingiem kapustę i wymieszać . Przed podaniem posypać resztą pestek.
Podałam do sznycli z piersi kurczaka z ryżem.
dodane na fotoforum:
jolcia7 2009-10-06
mniam mniam:)
bunia 2009-10-06
lajona - hi hi - sznycelki były na innym półmisku , a ryz w miseczce .Nie robiłam zdjecia całego posiłku bo przepis na sznycle już dawno był ( nawet sznyce dziś tylko podgrzałam )
kocurq 2009-10-06
To cos dla mojego meza Grazynko;)))
On uwielbia wprost mieszanki warzyw z owocami;)))
Pozdrawiam ciepluchno;)))
vesper5 2009-10-06
granaty uwielbiam ponad wszystko :))) takie połączenie musi byc pyszne...:))) pozdrawiam :)))
babu77 2009-10-06
I to nie wybucha? ;-)
mcfeely 2009-10-06
uwielbiam granata w sałatkach ... mmm ... super !
gooja 2009-10-07
Rozmawia dwóch kolegów:
-wiesz co? moja rodzina przeżyła ostatnio katastrofę kolejową
-a co się stało/
-teściowa do nas pociągiem przyjechała
WESOŁEGO DNIA....;-)
stanczy 2009-10-07
Wybuchowe danie... :)))
Ja bym teraz uważał na antyterrorystów.:)
cologne 2009-11-19
granata z salata nie jadlam, wyprobuje:)
babcie wiedza co dobre:)