Rybka zapiekana z masłem escargot – pyszny .
Czas : 45 minut
Składniki :
Ryba :
3-4 kawałki fileta z morszczuka
Szczypta soli
pieprz mielony
mąka
olej do smażenia
Masło escargot:
4 łyżki miękkiego masła
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 roztarty ząbek czosnku
1/2 łyżeczki musztardy
2 łyżki drobno posiekanej wędzonki surowej ( ja użyłam Szynki Szwartzwaldzkiej )
2 łyżki płatków migdałowych
1 drobno usiekana cebulka
2 łyżki soku z cytryny
szczypta pieprzu mielonego
1/4 łyżeczki j soli
Rybę osolić , posypać pieprzem , oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron .
Utrzeć masło z pozostałymi składnikami .
Przełożyć rybę do naczynia do zapiekanek . Nałożyć na płaty ryby masło z dodatkami . Wstawić do piekarnika i zapiekać 10 minut.
Podawać rybę z ziemniakami z wody ułożoną na fasolce szparagowej – polaną masłem które ściekło z ryby przy zapiekaniu .
dodane na fotoforum:
lenka42 2010-03-12
dzięki Buniu ryba to coś dla mnie,uwielbiam ryby pod każda postacią
dzastus 2010-03-12
Ja tez uwielbiam ryby, a ta przystaweczka- świetna :)
Buniu zapraszam na fotoforum "zdrowejedzonko" :)
luanka 2010-03-12
pyszne,tylko ja poproszę halibuta,
:)
rekodz 2010-03-12
Niechaj wszystkie gwiazdy na niebie patrzą dzisiaj wprost na Ciebie. Niech Cię do snu ukołyszą, tym spokojem i tą ciszą. Niech przyniosą dobre sny, tego dzisiaj życzę Ci...
pychota
rudy13 2010-03-12
już się oblizuję.... taką rybkę wpałaszowałabym bez mrugnięcia okiem...;)))
pozdrówka dobranocne... :)))