Kolejna wersja sosu tatarskiego .Tym razem z dodatkiem ,,polskich kaparów „
Czas : 30 minut
Składniki :
1 szklanka majonezu
1 szklanka jogurtu ( lub śmietany )
1 szklanka pokrojonych w drobną kostkę korniszonów
1 szklanka drobno pokrojonych marynowanych pieczarek
½ szklanki kaparów ( ja użyłam ,,polskich kaparów czyli marynowanych nasion nasturcji )
4 łyżeczki musztardy
4 łyżeczki Ksylitolu ( cukru brzozowego ) lub zwykłego cukru
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu mielonego
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą . Doprawić do smaku . Zostawić na kilka godzin by się ,, przegryzły „. Zachowuje świeżość w lodówce ok. tygodnia .
dodane na fotoforum:
luanka 2010-04-08
Pozdrawiam z ranka,jeszcze chłodnego.jeszcze mglistego,
być może i do nas słonko dzisiaj zawita.
Buziaki zostawiam :))