Jak już znudzą się nam paluszki rybne podsmażane na chrupko, proponuje podać je tak .
Czas : ok. 30 minut
Składniki :10 paluszków rybnych mrożonych ( ja kupuję z dorsza nie mielone )
olej do smażenia
1 łyżka masła
cukier do smaku
sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorra do smaku
2 łyżki pokrojonego koperku
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
2 łyżki kremowego seta topionego ( ja użyłam Chedara )
1/3 szklanki słodkiej śmietanki 18 %
Paluszki rybne usmażyć na złoto na oliwie . W garnuszku roztopić masło , wsypać koper i pietruszkę .Włożyć ser i mieszając doprowadzić do roztopienia sera . Wlać śmietankę . Zagotować . Doprawić do smaku sosem sałatkowym i cukrem.
Podawać z ziemniakami z wody , surówką .Ja sos podaję osobno bo jak się wyleje sos na paluszki rybne to nie wyglądają szczególnie apetycznie , a tak każdy może sobie wziąć kleks sosu na talerz i maczać w nim ziemniaki i rybę .
Paluszki rybne bardzo dobrze komponują się ze smakiem sosu serowo-ziołowego.
https://www.garnek.pl/bunia/9377494/sos-serowo-ziolowy
i surówką z kiszonej kapusty z cebulką
https://www.garnek.pl/bunia/9377502/kapusta-kiszona-z-cebulka
dodane na fotoforum:
kot54 2010-04-16
JAK ZWYKLE REWELACJA.
POZDRAWIAM.:):)
ginka 2010-04-16
Witam, serdecznie zyczac miłego piatkowego wieczorku:)))))
rudy13 2010-04-16
miło tu zaglądać do Ciebie Grażynko, zawsze coś ciekawego i pysznego tu znajduję.... dziękuję i cieplutko pozdrawiam... :)))
elcia5 2010-04-16
????????????
Dobry wieczór !!!???????????
Witam To Ja! Nie wysoka i nie za niska, nie z daleka i nie z bliska ale właśnie taka sobie co pamięta wciąż o Tobie... Miłego wieczoru i spokojnej nocy życzę..:)))