Czasem to co najprostsze jest najsmaczniejsze .
Czas : 10 minut
Składniki :
5 ugotowanych małych ziemniaków
1 wędzona makrela obrana ze skóry i ości i podzielona na kawałki
½ pokrojonej w piórka cebuli
2 łyżki pokrojonego szczypioru
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
4 łyżki oleju z pestek winogron
1 łyżeczka ostrej musztardy
1 łyżka przegotowanej wody
szczypta mielonego pieprzu
szczypta soli
szczypta cukru
Ziemniaki pokroić w plastry .Na półmiseczku układać plastry ziemniaków przekładając je kawałkami ryby. Posypać cebulką i szczypiorkiem . Olej , wodę i musztardę wymieszać . Doprawić solą , pieprzem i cukrem . Polać sałatkę .Posypać natką pietruszki .Wstawić na 30 minut do lodówki .
dodane na fotoforum:
cuisine 2010-04-22
Ja czasami dodaję jeszcze kawałek kruchego winnego jabłka, ogórek świeży lub kiszony i groszek :)