Robiłam już kotlety z białej kiełbasy na grillu . Tym razem z powodu pogody postanowiłam je usmażyć na patelni grillowej. Stwierdzam, że obie wersje są smaczne .
Czas : 40 minut
Składniki : 4 białe kiełbaski ( surowe )
2 łyżki oleju ( używam słonecznikowy lub z pestek winogron )
pieprz mielony
majeranek
2 ząbki roztartego czosnku
1 cebula
2 łyżki natki pietruszki pokrojonej
Białą kiełbasę naciąć i wycisnąć farsz z flaczka . Do mięsa dodać 1 łyżkę oleju. i natkę pietruszki . Jeśli trzeba doprawić odrobiną mielonego pieprzu, majeranku i czosnku ( dobrze jest kupować białą kiełbasę u ,, znanego „ rzeźnika bo wtedy wiemy jak jest doprawiona ). Uformować 4 owalne kotlety . Smażyć na rozgrzanej i posmarowanej olejem patelni grillowej . Osobno podsmażyć na rumiano pokrojoną w ,, piórka „ cebulę . Dołożyć cebulę do kotletów .
Jeżeli robimy na grillu to układać kotlety na tackach do grillowania , obok układać cebulę i piec przewracając .
dodane na fotoforum:
stasia8 2010-05-18
Świetny pomysł...jak tylko się rozpogodzi rozpalimy grilla i zrobię te smakołyki...
luanka 2010-05-18
mniam
dobry pomysł.
Miłego popołudnia i sympatycznego wieczoru. :)
misiaka 2010-05-18
bardzo smacznie wyglądają i bardzo fajny pomysł.
Po dłuższej przerwie nieobecności byłam cały czas z Wami i jestem nadal, po prostu czas mi na to nie pozwala. Obiecuję wszystko nadrobić. Dziękuję za odwiedziny i miłe komentarze.
Gorąco pozdrawiam i buziaki zostawiam.
Dobranoc i kolorowych snów życzę.
kot54 2010-05-19
dobry pomysł i będzie na grillu smacznie........