Pyszna rybka o lekko owocowym smaku .
Czas : 30 minut
Składniki :
2 dzwonka halibuta
4 plastry ananasa
1 szklanka syropu od ananasa
1/2 cytryny - sok
sól
pieprz mielony ( kolorowy )
olej z pestek winogron do smażenia
1 łyżka masła .
1 łyżka mąki
Zrobić marynatę z syropu, soku z cytryny, 1 łyżki oleju, szczypty soli i szczypty pieprzu .Zalać halibuta w pojemniku ( zamykanym ) i wstawić do lodówki na 2 godziny . Przewracać w tym czasie kilka razy . Wyjąć .Osuszyć . Rozgrzać na patelni porcję oleju. na gorącym smażyć na rumiano oprószonego mąką halibuta .W ostatniej fazie smażenia dodać masło .Zdjąć rybę z patelni i trzymać w cieple . A na patelnię położyć 2 plastry ananasa całe i 2 pokrojone w kostkę - posypane pieprzem i chwilę smażyć obracając na drugą stronę .Wlać 2 łyżki syropu z ananasa .Włożyć halibuta i chwilę ogrzewać.
dodane na fotoforum:
kot54 2010-05-28
Bardzo smaczne......
Miłego dnia:)
grazia5 2010-05-28
Mniam mniam dzisiaj same pyszności:))_pozdrawiam:))
rudy13 2010-05-28
polędwicę z ananasem jadam, ale na takie zestawienie nie wpadłam... dzięki za pomysł... :))