Jablka pieczone nauczylam sie piec od jednej starszej pani z Bonn :)
Jablka umyc wydrazyc posypac cukrem,cynamonem wsypac do srodka rodzynek i wlozyc troche masla..
Do naczynia zaroodpornego wlozyc przygotowane jablka,polozyc czpaeczki,jeszcze posypac cynamonem ,cukrem,posypac rodzynki i wlozyc tez maslo..Piec w nagrzanym piekarniku ok 15 minut..
Zapach jest przepiekny..Mozna zjesc na deser a mozna nadziac do obiadu tak jak ja:)
dodane na fotoforum:
ania03 2013-12-08
ale szef kuchni z Ciebie:)pomysłowa Dorcia:)***
wrobel3 2013-12-08
Buzia mi się śmieje,
serduszko raduje,
i na Twój profilek
z ochotą wskakuję.
Mimo chmur na niebie,
ja zostawiam cieplutkie
pozdrowionka dla Ciebie :)))
Miłego dnia.... :-*
dosia1 2013-12-08
Wyglada imponujaco,do odgapienia a teraz na juz poprosze to jabluszko kuchareczko:)
slawa1 2013-12-08
Fantastyczny pomysł jabłko z buraczkiem.Bez opisu sądziłam ,że to żurawina.
Jabłuszko ,wkładam do mikrofali zastępczo można zjeść:)