Na 2 osoby wzielam 2 filety rybne,umylam osuszylam recznikiem papierowym..posolilam popieprzylam pieprzem bialym skropilam cytryna zostawilam na 2 h...2 marchewki pietruszke i kawalek selera umylam ,obralam i starlam na grubych oczkach tarki..kawalek pora pokroilam w polplasterki..Rybe osypalam lekko maka ,usmazylam na oleju,warzywa podsmazylam na masle z dodatkiem oliwy..
Naczynie zaroodporne wysmarowalam maslem wysypalam bulka tarta,ulozylam podduszone warzywa na to usmazone ryby..Zapiekalam danie 30 min w piekarniku w temp 180 stopni..Mozna przez zapieczeniem ulozyc ser zolty na rybie ja posypalam tylko lekko parmezanem..i zielona pietruszka..
Danie wspaniale w smaku,pod warunkiem ze ktos lubi smak smak selera bo smak ten dosc dominuje..
dodane na fotoforum:
maj56 2014-04-11
Pięknego weekendu i dużo słoeczka Ci życzę Dorotko--pozdrawiam wiosennie:)))wspaniałe jedzonko:))