Na kwasie z ogorkow,z chrzanem,czosnkiem ugotowany na wedzonych zeberkach.
Ugotowalam wywar na zeberkach wedzonych,dodalam ziemnaki w malutka kostke,lisc laurowy,Ziele,marchew starlam na grubej tarce.ugotowalam do miekkosci,dodalam utarte ogorki kiszone,chwile pogotowalam,nastepnie troche chrzanu,sol,pieprzem,zielona pietruszka,czosnek swiezy lub suszony.Zdjelam z ognia,smietanie wlalam do kubeczka,zahartowalam goraca zupka,dodalam do calosci. Ugotowane na twardo jajka pokroilam w kostke dodalam do zupki na talerzu..Zjadlam:-)
Mozna dodac biala kielbaske,suszona lub boczek wedzony ale dla mnie tak wystatczylo.
dodane na fotoforum:
maj56 2014-12-10
Cieplutkiego wieczoru i dobrej nocy Ci życzę kochana:))Superrrrr smaczne jedzonko:))
oliwkaa 2014-12-17
tO ŻEBERECZKO do mnie przemawia normalnie :0))))