Pychotka:-)
Przepis wlasny...
Mielone posolilam, popieprzylam czarnym dodalam jajko i troche bulki tartej.Miesko dobrze wyrobilam, wilgotna reka uformowalam kulki ktore lekko otoczylam w mace i usmazylam chwile na malutkiej ilosci oleju.Pulpety przelozylam do rondelka a na patelni przysmazylam cebule, pokrojona w kostke oraz kilka ogorkow konserwowych obranych ze skory i pokrojonych w kostke,dodalam do smazenia odrobine masla..Po przesmazeniu przelozylam warzywa do miesa ,,,na patelnie wylozylam dobry koncentrat pomidorowy, troche cukru i razem posmazylam chwilke, dodalam do miesa z warzywami, dolalam troche wody, dodalam listek laurowy, ziele angielskie- nie trzeba ale ja dodaje bo lubie:-) kilka ziarenek pieprzu i szczypte cukru,i dusilam ok 1 godziny...Pod koniec duszenia doprawilam jeszcze do smaku ...Mozna tak zostawic ale ja troszke zabielilam slodka smietanka, dzis podalam z makaronem ale mozna z kluskami , ryzem, ziemniakami itd.
dodane na fotoforum:
abore76 2015-04-18
mniam pulpeciki u mnie ostatnio były na obiadek ,ale w takim sosiku nie robiłam, zdradzisz jak robilaś jakie to muszą być ogórki?
jokam 2015-04-18
fajne... też lubię... bo jedząc je nie czuję, że to (nielubiane przeze mnie) mięcho...
re: a ja mam już któryś rok i z małymi przerwami sobie popijam...
abore76 2015-04-18
Bardzo dziękuję za przepis jak wypróbuję to się pochwalę jak mi wyszły. Najmilej pozdrawiam i życzę pięknej, przespanej nocy a jutro wspaniałej niedzieli.....