Zjedlismy z ziemniaczkami ugotowanymi w mundurkach.
1/2 l maslanki
1/2 l kefiru
peczek koperku
lyzka plynnego miodu
ew lyzeczka cukru
zabek czosnku
sol,pieprz,
2 lyzki oliwy z oliwek
ziemniaki ugotowane w mundurkach
sok z jednej cytryny
Obrane ogorki przecielam wzluz na pol i jeszcze raz na pol, wypestkowalam, starlam na tarce jarzynowej, dodalam drobno pokrojony koperek,czosnek,wycisnieta cytryne,przyprawy i oliwe,wymieszalam w naczyniu z maslanka i kefirem,mocno schlodzilam. Podalam z ziemniakami gotowanymi w mundurkach.
Pychota:-)
niusia1 2016-09-12
chłodnika z ogórków jeszcze nie robiłam- ale wygląda zachęcająco; u nas też upalny kolejny dzień- pozdrawiam!
oliwkaa 2016-09-12
ooooo tak z ziemniaczkami w mundurkach to istny rarytasik :0)))
bajk4 2016-09-13
Ładny talerz.
Zastawa ślubna?.....czy pojedyńczy niedobitek?
Pozdrawiam.
alemark 2016-09-13
Wyglada przepysznie...
Serdecznie pozdrawiam
życzę miłego wieczorku i pięknych snów :))