300g mielone wolowe
cebula
pomidory pelatti
platy lazanii
sos beszamel(maka orkiszowa,maslo,woda,mleko,sol,galka muszkatalowa)
ser tarty gouda
ziola prowansalskie,pieprz,papryka slodka,sol, czosnek mielony,oregano.
pomidory swieze, cos zielonego do deko.
Cebule podsmazyc z miesem i pomidorami,przyprawic.Sos beszamel: maslo roztopic dodac troche maki wymieszac rozga,dodac wode,mleko,galke muszkatalowa,
Do naczynia do zapiekania dac troche sosu beszamel,na to surowe platy lazanii, na to mieso z sosem i ser zolty i dalej do wyczerpania skladnikow:) Na koniec beszamel i ser tarty.
Piec ok 45 min w temp.180°.
Moja nie byla zbyt wysoka, jak wyzsza to piec troche dluzej.
Wstawialam do nagrzanego piekarnika.
dodane na fotoforum:
mis20 2020-02-29
Smakowicie wygląda aż mi ślinka cieknie..mniam!! Pozdrawiam najmilej :-)
prince8 2020-02-29
Witam ,,, Wiosna ! Miłego i radosnego dnia weekendowego ...pozdrawiam ;))) PYCHA
lucilla 2020-03-01
nigdy nie robiłam to muszę spróbować, bo to moje smaki :)