Coś dobrego rzeknę Wam,ugotowany przez Lezkę gulasz mam.Dla mnie to ważna sprawa,kiedy trafia mi się na niedzielę gotowa potrawa.Lezka bardzo się starała,wiele składników tu dodała.Gulasz jest naprawdę wyjątkowy,taki "kogucio-pajonkowy".Lezko,chyba nic się nie stanie jeśli zdradzę przepis na to danie.
Tors z pajonka i koguta,i dodatków cała nuta.Grzebień,dziób,pazury oraz trochę koguciej skóry.Odwłok pajonka i odnóża,to też obowiązkowo w gulaszu się zanurza.
Pieprz i sól umiarkowanie,by nie spieprzyć takie danie.Kilka oliwek i cytryna,smalec ,olej lub margaryna.Zapomniałam!! I jelita,bo potrawa znakomita.Składniki podałam może w nieładzie,ale do tego gulaszu tak wiele się kładzie.Jeszcze do tego wszystkiego powiem Wam-smacznego!
https://www.youtube.com/watch?v=idRYKavTM7M
lezrts 2018-08-25
z kogucika to zjadlbym napewno..ale tych odwlokow nie zabardzo ;)))
no chyba ze najperw bym zjadl a potem powiedzialabys z czego ten pyszny gulasz byl:D
femme1 2018-08-25
Smakuję :)
nie powiem potrawę czuję
staram się nie myśleć o grzebieniu , potrawę jem w cieniu
ooo grzebień mi jednak przemknął po podniebieniu :)))
Pazur zahaczył o ząb a to głąb , natomiast odnóża trafiają się
rzadko , dziób stanął ale poszedł dalej gładko
wszystko doprawione perfekt ..o
pajonk :)) jelitka ...
bez liku witamin pływa ...może dodała bym tylko trochę ciemnego pieczywa
....polecam
:)))
comitak 2018-08-25
Widzę,że gulaszu ubywa i rymowanek przybywa.Jeszcze jedna sprawa ważna od poniedziałku będę przez kilka dni poważna,bo przyciągnę tu pewne persony,z których każdy powinien być inaczej osądzony:))))))))))))
lezka 2018-08-27
No gulasz wyszedł niebanalny.. na niedzielny obiad wręcz idealny. Myślę, że wiele osób sobie przepis zanotuje, pózniej gulasz ugotuje i swoich gości nim poczęstuje:)) Więc teraz powiem do każdego: życzę Smacznego!!!
lezka 2018-08-27
Oczywiście, że tak by się stało.. nawet byłoby Ci mało i o dokładkę prosiłbyś śmiało :)
comitak 2018-08-27
Lezka-wiele osób przepis wzięło,bo gulasz od Ciebie to kucharskie dzieło.Pajonków masz wiele,mogą od Ciebie kupować i taki dobry gulasz na weekend gotować:))
comitak 2018-08-27
Lezrts-możesz nawet wiedząc ten gulasz jeść,bo naprawdę smaczna i wyborna jego treść.Pajonk ubity jest smakowity-ha ha ha
awangar 2018-08-28
Ula la, co tu się dzieje, Madzia strawę produkuje i nią nas poczęstuje...
ja nie lubić pajonków, żywy czy ubity...
w garnku niech zostanie...a nie stanowi weekendowe danie...
a zresztą...spoko..już po..weekendzie, może Madzi inny pomysł przybędzie?
(komentarze wyłączone)