Patelnię ustaw na ogniu małym
nałóż smalczyku lub margaryny
pokrój kiełbaskę lub bekonik cały
i ułóż z niego uśmiech dziewczyny
to niech się smaży a ty w tym czasie
obierzesz z boku czosnku główkę
Ja lubię czosnek w dużej masie
ty jak nie lubisz to daj połówkę
Jak skończysz czosnku obieranie
obróć na lewą stronę bekonik
i w wolne między nim przestrzenie
daj koncentratu niecały słoik
Na to wyciśniesz cały czosnek
pokroisz na to pomidory
posolisz nie za dużo , troszkę
i wbijesz cztery jajotwory
potem popieprzyć to wystarczy
posypać ładnie paprykami
przykryć pokrywką i jak warczy
posłuchać i zajrzeć czasami
Najlepszy efekt kiedy białko
zetnie się dobrze na galaretę
a żółtka delikatne ciałko
na miękko zrobi nam podnietę
Z patelni jeść to cudo trzeba
starej grubaśnej okopconej
Poczujesz w gębie siódme nieba
pomimo gęby poparzonej :)
dodane na fotoforum:
loveme 2009-09-27
no ja wlasnie lubie mocne brzmienia i dobra gitarkę :)
pozdrawiam
yova2 2009-09-27
i ten koloryt!!!
U mnie są tylko dwa w parku, piękne, olbrzymie.
annaku 2009-09-28
nie wiedziałam braciszku,że z ciebie taki poeta(pyszny przepisik)jutro na śniadanko jem jajka na pomidorach,bo aż mi ślinka cieknie:)
fuzka 2009-12-04
Twoja galeria za to bogata jest i napewno nei jestes leniuchem fotograficznym:))
Jako lasuch i w dodatku jeszcze dzis bez obiadu, pozwole sobie na komentarz przy żarełku:)