składniki: - pół kalafiora - pół puszki kukurydzy - dwie lyżki posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku - łyżka majonezu - trzy lyżki gęstego jogurtu naturalnego - sól, pieprz do smaku Z kalafiora odciąć różyczki bez łodyg i podzielić na najmniejsze lub siekać nożem w grubą kostkę. Dodać kukurydzę, natkę pietruszki lub szczypiorek i zalać sosem z wymieszanego jogurtu i majonezu. Dosolić i przyprawić pieprzem do smaku.
katka12 2014-07-17
re: rymuj częściej, lubię wiersze :)
dodaję jeszcze ząbek czosnku, lubię..
katka12 2014-07-17
re: a ja nie wiem jaki czosnek, ale cały ząbek wcisnęłam..
wiska 2014-07-17
przydałaby się do kiełbasek na grillu:)...ale mamy też sałatkę, przywiozła Halina:)