ryba po japonsku...(objedzona juz,ale nie bylo jak pstrykac przy gosciach)...;)))
PO JAPONSKU
poukladane filety,na przemian warzywami konserwowymi(chcialam,zeby bylo widac,jak to w warstwach wyglada)...na to,wylewamy goraca zalewe...
ZALEWA:
2szkl.wody
1/2szkl.oleju
1 przecier pomidorowy(80gram)
2 lyzki cukru
4 lyzki octu owocowego
4 lyzki keczupu otrego
2szczypty soli
wlac do garnka,pogotowac 2 min.i zalac ryby goraca zalewa.Po ok.2 godz.,danie jest gotowe do podania na stol:)))
SMACZNEGO!
dodane na fotoforum:
malwa 2008-12-27
Pozdrawiam serdecznie ale jeśc już nie będę
Mam dośc teraz tylko sałatki owocowe...Buziolki
bunia 2008-12-27
Właśnie - przepis - koniecznie - wygląda tak smakowicie , nie robiłam takiej .Milutkiego wieczoru.
aneta21 2008-12-27
super ja tez robilam tyle ze nie w brytwannie tylko w miseczce pycha pozdrawaim
malybok 2008-12-27
haha.. ile to zdjęć żeśmy stracili,bo nie wypada biegać z aparatem i robić fotki, ja też nie miałam okazji,trudno się mówi.. pozdrawiam:)))
jolcia7 2008-12-27
o rybka :))ale się jej objadłam
Serdecznie witam po świętach..święta,święta i po świętach...:}:}
jeszcze chwilka,jeszcze krok
i wejdziemy w Nowy Rok
woska 2008-12-27
Witaj Ewuniu jeszcze w starym roku:) oczywiście dzięki Tobie, też miałam tą pyszną rybkę na świętach, znikła pierwsza:))) pozdrawiam Cię serdecznie i życzę ciekawych pomysłów na sylwestrowy wieczór:******* buziaczki.......
qcharz 2008-12-27
ha ha....
najlepiej pstrykać fotki potraw przy gościach.
Jeszcze jak powiesz, że to do najnowszej galerii, to po pstryknięciu nic już nie zostanie - no może naczynie ;)))
kopytka 2008-12-27
no , na tą rybkę to ochota mnie bierze...lubię takie potrawy...
obiecuje że zrobię na moje urodziny....a to juz niedługo....
danielbu 2008-12-27
Już jest ciemno za oknami
skrzaty śpią już z krasnalami
na swe ciało wciągnij kocyk
Śpij spokojnie dobrej nocy :*