Smak dzieciństwa - Lody Babci

Smak dzieciństwa - Lody Babci

1 litr mleka,

5 jaj,

1 szkl. cukru

1 opakowanie cukru wanilinowego lub miąższ z kawałka wanilii.

2 łyżeczki budyniu w proszku (ja używam waniliowego ale można spróbować z innymi smakami)







Jaja ubić na parze z cukrem i cukrem wanilinowym, mleko zagotować z budyniem i wlać do jajek, zmiksować i wystudzić.

Masę wlać do garnka lub innego naczynia do zamrażania i włożyć do zamrażalnika. Po 30-45 minutach

zmiksować i ponownie mrozić. Czynność jeszcze raz powtórzyć. Czy są pyszne ?



Spójrzcie na tą buźkę, odpowiedź jest wymalowana :-)

https://youtu.be/S70URTg6CDo

sibilla

sibilla 2015-11-22

Poczulam ten smak jak kiedys na wiejskich jarmarkach:) Chyba pokusze sie i sama zakrece:)

dodaj komentarz

kolejne >