...poradźcie mi, co zrobić, aby nie palił się spód ciasta, w kuchence gazowej, już nie mam siły do tego piekarnika...
bianai 2013-06-13
...mniammm- wygląda smakowicie, częstuje się z przyjemnością :)
a co do spodu to podpowiem Ci że wkładam blaszkę na drugie pięterko od dołu i spód jest akurat :) nooo i ogólna temp. mniej więcej 160, pod koniec pieczenia jeszcze ją obniżam.
bogra 2013-06-13
Moja znajoma wkładała cegłówkę !!
Ja również wkładałam drugą blaszkę na spód piekarnika i było dobrze.
Pozdrawiam.
zofia 2013-06-13
Nie ma to jak drożdżówka.Wygląda przepysznie. Najlepsze ciasto na świecie.Ja wykładam brytfankę papierem do pieczenia,możne spróbuj i podnieś wyżej kratkę ,powinno pomóc.
Ja dzisiaj tez upiekłam z truskawkami i bananem.
fazik1 2013-06-14
Coś pysznego ;);)
Pozdrawiam i przepięknego weekendu życzę;))
anhan 2013-06-14
Nie ma to jak drożdżowe ciasto, może piec w niższej temperaturze? Ale co tam, przypalony spód można odkroić:)
rycho2 2013-06-14
dziękujemy za odwiedziny i pozdrowienia
witaj Danusiu, życząc miłego wypoczynku sobotnio - niedzielnego cieplutkie pozdrowienia pozostawiamy i już miłych snów w wiosenną noc życzymy, Basia i Ryszard ♥☺
hellena 2013-06-28
Uwielbiam drożdżowe ciasto,najlepsze było mojej mamy,bo te z cukierni mi nie smakują,są za suche.