Dziś na obiad miałem fląderki , a tam w tej misce są śledzie w zalewie octowej, które najlepiej , jak postoją że dwa - trzy dni. Flądra -oprócz innych cennych wartości , na uwagę zasługuje fakt , że na 100 g. ta smaczna ryba posiada aż 332 mg. potasu , pomidory porównywawczo również na 100 g.237 mg. O śledziach nie muszę chyba pisać , każdy chyba wie , że jest to równie cenna ryba :)
asiao 2023-04-01
No tak. To ja na flądrę już nie zdążyłam,ale może choć na śledzie Jest cała micha....:)
krycha2 2023-04-02
...czemu tak mało flądry...ja też ja lubię ...Nie pamiętam kiedy jadłam ostatni raz...U nas jej nie ma nawet w marketach a jeżeli są to w małych ilościach ...Jednak muszę się wybrać na wybrzeże....No a śledzie to mamy...dobre i to...Pozdrawiam...
asiao 2023-04-03
re: rzeczywiście szok...w górę, w dół, i znów w górę, żeby człowieka zdezorientować...
jendrus 2023-04-23
Ryba musi być w jadłospisie. Lubię proste przepisy. Smazona z patelni. Sledź marynowany w zalewie octowo-olejowej z cebulą i ogórkiem albo opiekany w octowej. Zona kombinuje rybę po grecku, karpia faszerowanego itp, itd. Owszem, czemu nie, ale ja tam wolę trzask-prask i po wszystkim ;P Zostają ości ;)