Firma Al Nassma będzie sprzedawać w całej Europie czekoladę wytworzoną z mleka wielbłąda. Mleko wielbłądzie uważane jest za zdrowsze od mleka krowiego, ponieważ zawiera pięć razy więcej witaminy C, mniej tłuszczu, mniej laktozy i więcej insuliny. Jest to więc atrakcyjny wybór dla osób cierpiących na cukrzycę i nietolerancję laktozy, powiedział prof Van Almsick. Produkt jest prawie idealny, jedyną wadą jest to, że nadmierne spożycie wielbłądziej czekolady może powodować garba, który powszechnie występuje u wielbłądów.
--------------------------------------------
01 kwietnia 2010r. godz.20,00
PRIMA APRILIS
Zarówno zdjęcie jak i komentarz do niego były żartem primaaprilisowym :)))))))))))
dodane na fotoforum:
cuisine 2010-04-01
Tylko w Prima aprilis, czy przez cały rok? ... ;)))))))
abito 2010-04-01
Tak,tak....czytałam,czytałam......że ta czekolada jest także bardzo polecana dla pań marzących o......"grande reggipetto" :))
Przynosi rewelacyjne efekty w bardzo krótkim czasie....:))