potrzebne jest mięso z kraba ( z puszki i prawdziwe, nie jakaś imitacja z gumy do żucia i farby), kukurydza z puszki, cebula, majonez i odrobina startej skórki z cytryny. Wszystko dopraw jak lubisz i połącz majonezem. Ta sałatka jest lepsza jak się " przegryzie"- czyli postoi w lodówce parę godzin. Jesli więc robisz voulevaint'y - zacznij od sałatki a potem zrób muszelki z francuskiego ciasta. Jeszcze jedno- fajnie jest posypać wszystko na koniec szczypiorkiem.
A skoro pytanie o inne nadzienia do muszelek- spróbuj na przykład wypełnić je na słodko budyniem zmieszanym delikatnie z bitą śmietana, a na wierzch twoje ulubione owoce, albo kremem czekoladowym, i wtedy taki czekoladowy deser skrop lekko likierem , dodaj listek mięty lub parę malin, można dać na dno nawet i jogurt owocowy, czy serek i cos wesołego na wierzch- skruszone ciastko czy garsc rodzynek albo orzechow, nutellę, kokos. Jak widzisz- Twoja wyobrażnia jest jedynym ograniczeniem w mozliwosciach;)
dodane na fotoforum:
madziak 2015-12-16
Mam wszystko.... oprócz kraba :(
Może zastąpię tuńczykiem w kawałkach, bo nic więcej nie przychodzi mi do głowy....
Ty światowa Kobieta jesteś, a ja z wielkiej wiochy......
Ale przepisy masz pierwsza klasa :)))
astra40 2015-12-16
Świetny przepis:)
A te muszelki z budyniem i dodatkami to po prostu rewelacja! Nie wpadłabym na taki pomysł:) Muszę koniecznie wypróbować i zaserwować jako deser:)