gruszki do mięsa przed pieczeniem

gruszki do mięsa przed pieczeniem

z sumakiem- genialna przyprawą często używaną w kuchni śródziemnomorskiej ( głownie na Sycylii i krajach Bliskiego Wschodu)
Sumak jest kwaśny i jakiś taki >ciepły< - strasznie trudno opisać smaki. Dla mnie ciepły jest na przykład imbir i cynamon, sumak też mi podchodzi pod >ciepłe< przyprawy. Gruszki posyp sumakiem , upiecz i zjedz ze smakiem ;) Ha!

madziak

madziak 2015-12-17

Skąd Ty dziewczyno bierzesz te przyprawy?
Muszę się wybrać na zakupy do WM..... ;)

anad60

anad60 2015-12-17

ciekawe przyprawy...ja to tylko znam krzew
o nazwie Sumak....a co do owoców morza
to może kiedyś się zdecyduję i spróbuje,człowiek
całe życie się uczy....ale do Flaków chyba już
się nie przekonam :( Pozdrawiam *;*

astra40

astra40 2015-12-17

O tej przyprawie nie słyszałam:) Może kiedyś spotkam, bo na pewno jest godna uwagi:) A gruszki wyglądają bardzo apetycznie :) Też uwielbiam pieczone owoce do pieczonych mięs:)

madziak

madziak 2015-12-21

Właśnie! Też znam tę nazwę - anad60 mi przypomniała....
Ten krzew czy drzewo... u mnie w ogrodzie tego pełno i mnoży się jak perz!!! Dorosłe drzewo ma ozdobne *szyszki* i może to z nich ta przyprawa??? Muszę poszperać w necie :)

dodaj komentarz

kolejne >