Połam czekoladę na małe kawałki. Rozpuść czekoladę z niewielką ilośćią masła ( albo w misce zaroodpornej nad garnkiem z delikatnie gotującą się wodą, albo w mikrofali- 30 sek, pomieszaj, 30 sek, pomieszaj i powinno być gotowe- jak nie- dołóż jeszcze z 10 sekund). Odstaw do lekkiego schłodzenia.
Ubij śmietanę i bardzo delikatnie wmieszaj ją do czekolady. Wyłóż do pucharków ( u mnie uszatej miseczki) i wstaw do lodówki na conajmniej 2 godziny. Udekoruj bitą śmietaną, tartą czekoladą czy owocami. Na tabliczkę czekolady ( wedlowskiej ) wystarczają 3 łyżki masła. A także- to nie jest deser dietetyczny;)
dodane na fotoforum:
astra40 2016-01-03
Bardzo fajny przepis. Oczywiście kopiuję go do szybkiego wykorzystania:) Pyszny musi być. Jeszcze nie jadłam takiego deserku.