mus czekoladowy z bitą śmietaną

mus czekoladowy z bitą śmietaną

Połam czekoladę na małe kawałki. Rozpuść czekoladę z niewielką ilośćią masła ( albo w misce zaroodpornej nad garnkiem z delikatnie gotującą się wodą, albo w mikrofali- 30 sek, pomieszaj, 30 sek, pomieszaj i powinno być gotowe- jak nie- dołóż jeszcze z 10 sekund). Odstaw do lekkiego schłodzenia.
Ubij śmietanę i bardzo delikatnie wmieszaj ją do czekolady. Wyłóż do pucharków ( u mnie uszatej miseczki) i wstaw do lodówki na conajmniej 2 godziny. Udekoruj bitą śmietaną, tartą czekoladą czy owocami. Na tabliczkę czekolady ( wedlowskiej ) wystarczają 3 łyżki masła. A także- to nie jest deser dietetyczny;)

dodane na fotoforum:

astra40

astra40 2016-01-03

Bardzo fajny przepis. Oczywiście kopiuję go do szybkiego wykorzystania:) Pyszny musi być. Jeszcze nie jadłam takiego deserku.

anad60

anad60 2016-01-04

pycha !!!

wolke1

wolke1 2016-01-04

uwielbiaaammm!

karo66

karo66 2016-01-05

O kurcze. ile w tym przepysznych kalorii:)

dodaj komentarz

kolejne >