flatbread to kuzyn pizzy- podobne ciasto, tylko cieniusieńko rozwałkowane i spieczone na chrupko. El Greco?- czosnek, pomidory, cebula, feta i oliwki , a na koniec, kiedy już gotowe- kleksy oliwy po wierzchu tu i tam. Miałam akurat czerwone i żółte pomidory. Proste, a smaczne. Sekretem spodu jest także to, żeby go na patelni z grubym dnem i bez tluszczu podsmażyc, a potem dodać pomidory czosnek etc i wsadzić wszystko do piekarnika. Oczywiście patelnia musi być przystosowana do tego- czyli bez jakichś plastikowych rączek czy odłupującej się w wysokich temperaturach glazury, farby czy teflonu. Najlepsza jest żeliwna- waży tonę, ale jest niezniszczalna.
dodane na fotoforum:
prince8 2016-08-22
Witam wieczorowo ...ufff pyszne ...milusia wieczorku ...:))))
tenia45 2016-08-22
Pycha...juz łykam sline...tylko te oliwki zdejme,bo nie lubie...